Academy

Klasszikus- vagy svédmasszázs

A masszázsfogások amellett, hogy ellazítanak, felüdítenek, oldják a feszültséget, regenerálnak is.

A testen keresztül hatást tudunk vele gyakorolni a lélekre is.

A klasszikus vagy svédmasszázs az egyik legrégebben alkalmazott, fizikai gyógyeljárás. Már időszámításunk előtt 2700-ból vannak adatok arról, hogy az ókori Kínában masszázst alkalmaztak. Hosszú éveken át képezték a szakembereket és a tudást féltve őrizték. A mai masszázs elnevezés szószerinti fordítása gyúrást jelent. Az ókori görög tornacsarnokokban, a torna mellett alkalmazták a vérkeringés javítá-sára, a mozgásszervek rugalmasságának megőrzésére.

Az ilyen célból végzett masszázst a XIX. században nevezték el „klasszikus” masszázsnak. A különféle masszázs-technikákat elõször egy svéd vívómester, Pehr Henrik Ling (1776-1839) rendszerezte, majd Metzger és Mosengeil foglalta össze az addig összegyűlt empírikus ismereteket.

A masszázs a test felületén történő, meghatározott műfogásokkal végrehajtott, terápiás céllal végzett mechanikai ingersorozat. A szervezetnek ezekre az ingersorozatokra adott válaszreakciói hozzák létre a regressziós vagy a gyógyulási folyamatokat, a masszázs jótékony hatásait. Amennyiben helyes javallatok alapján, szakember végzi, minden esetben jótékony hatású.

Napjaink feszült, túlhajszolt és toxikus világában egyre nagyobb jelentősége van az ellazító, a nyugtató, a regeneráló és a méregtelenítést elősegítő svédmasszázsnak.

A masszázs során alkalmazott, optimálisan kivitelezett mechanikai ingerek közvetlenül vagy közvetve elősegítik a sejtek, szövetek, szövet-rendszerek és ezáltal az egész szervezet optimális működését, harmóniáját.

A masszázsfogások amellett, hogy ellazítanak, felüdítenek, oldják a feszültséget, regenerálnak is.

A mozgásszervi betegségekben, ízületi fájdalmakban, reumatikus panaszok esetén sok esetben önállóan is megállja a helyét a terápiás eljárások között. A rugalmasság, a fiatalság, a fittség megőrzéséhez elengedhetetlenül fontos, a modern wellness része.

A klasszikus masszázsfogások alkalmazása az emberi szervezet saját erőforrásait érvényesíti, így az önregeneráció egyik legkitűnőbb serkentője.
A jó masszőr részese lehet a megelőzésnek és a gyógyításnak egyaránt, ráadásul mindezt úgy érheti el, hogy nem kell ártalmas kemikáliákat alkalmaznia.


Képzések: Tanulmányozza oktatási naptárunkat!
Oktatás helyszíne: Relax- Állj! Academy 1063 Budapest Bajnok u. 29.
Részvételi díj: 25.000,-Ft/hétvége (kedvezményesen 20.000,-Ft)
Kedvezményeinkről érdeklődjön!
Írjon nekünk!
Jelentkezni lehet: + 36 70 416 5815, e-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
Mindenkit szeretettel várunk!